Terug naar verhalen-index
Naam:
Geboorteplaats:
Geboortejaar:
Periode in Godelieve:
Huisjes:
Huidige woonplaats:
Gezinssituatie:
Beroep:
Joke van Oirschot - van Hoof
Udenhout
1959 (26 September)
1967 - 1972
Bambi, Koekoek en Kangeroe
Vught (N. Brabant)
getrouwd en 2 zonen (22 en 23 jaar)
Huisvrouw
Hallo Godeliefjes, ik ben Joke van Hoof (meisjesnaam) en heb ook op Godelieve gezeten. Ik zat in de Bambi, de Koekoek en even in de Kangoeroe vanwege mijn gezondheid. en zenuwen. Maar ik vroeg mij dus af waarom ik hier naar toe moest indertijd en was best wel boos op mijn ouders, omdat je als kind niet zo goed begrijpt dat je thuis weg moet. Ik heb er mooie herin-
neringen maar ook slechte, en dat zal iedereen wel eens meegemaakt hebben denk ik zo.
Sinterklaasfeest
Naar bovenzijde pagina
Terug naar verhalen-index
Ik kan mij nog wel herinneren dat we allemaal apart op een zaaltje lagen; jongens en meisjes apart en dat we, als we uit school kwamen altijd liga met melk kregen en dat vond ik toen niet zo heel lekker, maar ja ik was niet de enige denk ik zo.
Alleen kan ik me weinig kin-
deren bij de naam herinneren en dat vind ik best wel verve-
lend, maar dat komt allemaal wel goed denk ik zo. Hoe meer ik op de site van Gode-
lieve kijk, hoe meer er naar boven komt. O ja, en het mooie fort, daar kon je altijd gezellig op klimmen en dat vond ik leuk. En het mooie zwembad dat we hadden, dat was ook heel gezellig altijd.
Ik was een echte waterrat en hield veel van zwemmen, dat was wel een mooie tijd. Maar heb ook een slechte tijd gehad en dat kwam doordat mijn moeder overleed aan een hersenbloeding op jonge leeftijd. Ze was toen pas 36 jaar oud en ik heb daar heel erg onder geleden. Ik was niet meer te houden vandaar dat ik wat langer op Godelieve moest blijven om weer tot mezelf te kunnen komen. Maar dan had je die lieve juf Pauline, die troostte je dan altijd weer. Maar het viel niet altijd mee moet ik zeggen, en daarbij was ik ook niet echt gemakkelijk in de omgang. Vandaar dus dat ik op Godelieve verbleef.
Ik heb inmiddels wel contacten gelegd met andere Godelievenaren en ben daar heel erg blij mee, dat we elkaar zo toch weer kunnen vinden. Ik kijk dan ook al uit naar de reünie in 2007. Via Vriendenarchief en de Godelieve-site kom ik veel aan de weet, want het is best moeilijk om je zo even alles voor de geest te halen van toen! Maar ik zou zeggen: hoe meer zielen hoe meer vreugde, dus twijfel niet om je aan te melden voor de Godelieve-site en -reünie. Mensen, kijk dus op
www.godelieve.net, www.vriendenarchief.nl en www.schoolbank.nl
Nou, ik hoop dat je iets aan mijn verhaaltje hebt en dat je me kunt herkennen en hoop gauw iets te horen. Groetjes, Joke van Hoof (van Oirschot)
beveiligd mailadres: verander _at_ door @ in je mailprogramma
beveiligd mailadres: verander _at_ door @ in je
mailprogramma