terug naar index
naar bovenzijde pagina
terug naar index
Dit huisje heet nu Witte Olifant maar het is de oorspronkelijke Tom Poes. De benedenverdieping is nog helemaal origineel, inclusief schoenenhok. De woonkamer is in gebruik als kantoorruimte.
De verdieping is opnieuw ingedeeld; de jongens- en meisjesslaapzaal zijn opgedeeld in een gang en vier kamers. De meisjesbadkamer is uitgebroken, de jongensbadkamer is uitgebreid met de naastliggende verzorgstersslaapkamer. De douches, wastrog en tegeltjes zijn nog helemaal origineel.
De grote openslaande deuren aan de zuidkant zijn vervangen door nieuwe aluminium puien. Aan de noordkant zitten de originele stalen kozijnen er nog in.
Huisje Tom Poes en het Godelievebeeld
Lot de Wit opent de deuren van de Tom Poes voor ons
Originele douchenisjes . .
De jongensslaapkamer is nu archief
. . . en de originele wastrog in de jongensbadkamer
Het nieuwe gangetje langs de slaapkamers
De meisjesslaapkamer
Het schoenenhok met de kenmerkende halfronde deur
Boven: de originele douchenisjes en de wastrog zitten er nog in, compleet met de oorspronkelijke wand- en vloerte-
geltjes. De slaapzalen zijn veranderd in vier kamers en een gangetje. Sommige kamers zijn nu in gebruik als archief. Ook het schoenenhok met het halfronde deurtje wat oorspronkelijk geen ruitje had, is nog intact.
De eethoek met achterin juffenkamer en keuken
Willy, Ton, Mark en Els bekijken oude foto's
Ook nog net als toen: de toiletten
De dames onderbreken hun werk even voor de verhalen
De Tom Poes (die vandaag de dag Witte Olifant heet) is in gebruik als kantoor en archief van de Stichting Kompaan. Het huisje is nog behoorlijk oorspronkelijk qua indeling. Het is één van de drie oorspronkelijke huisjes die bewaard zullen blijven.

Hiernaast: ook de toiletten zijn nog hetzelfde als toen. alleen de wastafel veranderd, dat was vroeger een stenen geval waarlangs we het raam uit sprongen.

Onder: De medewerksters zijn behoorlijk geïnteresseerd in de verhalen van zo'n groep oud-Godelievenaren. Het zal hen ook wel een apart gevoel geven dat hun werkvloer zo'n speciale betekenis heeft voor veel oud-bewoners.