terug naar index
Huisje de Koekoek is het eerste vanaf de speeltuin, tenminste, tot de Kangeroe werd gebouwd in 1965. De Koekoek is inmiddels geheel gerenoveerd en zal gaan functioneren als trainingscentrum voor Kompaan-personeel. Ten tijde van ons bezoek was de noordkant voorzien van nieuwe aluminiumkozijnen, het dak vernieuwd en de binnenzijde geheel opgeknapt. Na deze verjongingskuur zal dit bijna vijftigjarige huisje, waarin voor zovelen (inclusief ondergetekende) zulke mooie herinneringen liggen, haar tweede leven beginnen.
naar bovenzijde pagina
terug naar index
huisje de Koekoek
Lot, Danielle, Casper, Lizette en Regien in de woonkamer
huisje de Koekoek vanuit de Donald Duck
woon- en eetkamer van de Koekoek
woon- en eetkamer van de Koekoek
Lizette bij de uit 1965 stammende vitrinekastjes
nieuwe tegeltjes maar nog wel de oude toiletdeuren
Marion en Henny van Denise in de hal
het balkon van de Koekoek
mijn oude slaapplekje
Eef springt toch maar niet . . .
Eef en Willy Kersten bovenaan de trap
In de Koekoek valt meteen op dat het schoenenhok is verdwenen; dat is ooit opgeofferd om de keuken te ver-
groten. De trap met zijn houten leuning, waarlangs je zo fijn naar beneden kon roetsjen, leidt naar de overloop vanwaar je - net als in het naastgelegen huisje de Tom Poes - terechtkomt in een nieuw gangetje dat langs de vier slaapkamers aan de zuidkand leidt, welke gebouwd zijn in de oorspronkelijke jongens- en meisjesslaapzalen.

Even uit een van de schuiframen gestapt, welke in een niet zo ver verleden de openslaande stalen vouwpuien vervangen hebben, en daar is het vertrouwde balkonne-
tje met zijn stalen spijlenhek. Ver beneden in de diepte ligt de zandbak waar de durfals insprongen.

Tjonge, wat een mooie herinneringen allemaal. Fijn om te weten dat dit huisje de Koekoek bewaard zal blijven.