Terug naar beginpagina
-6-  Waarom moest ik tijdens mijn verblijf op Godelieve naar een ander huisje verhuizen?
Elk paviljoen of huisje was bestemd voor een groep kinderen met een bepaalde problematiek.
Donald Duck, het huisje wat tegen het hoofdgebouw of carré gebouwd was, huisvestte kinderen met medische problematiek en die vaak veel verzorging nodig hadden.
De Bambi was voor kinderen met zindelijkheidsproblemen.
De nieuwe kinderen kwamen meestal in eerste instantie in een observatiehuisje. Dat was tot 1966 de Bambi, daarna het toen nieuw gebouwde huisje de Kangeroe.

Als na een tijdje duidelijk werd wat de problematiek van het kind was, kon een groep worden gekozen waar het het beste zou passen.
Desalniettemin kon het gebeuren dat na verloop van tijd zo blijken dat het kind beter in een andere groep kon verblijven, en werd dan overgeplaatst.